Den ultimata DNS-lösningen

Den ultimata DNS-lösningen

Under covid-19-pandemin ökade internettrafiken med så mycket som 60 %[i]. På grund av den ökade användningen av digital teknik bland företag, tillsammans med behovet av att stödja en hybrid arbetsstyrka som arbetar både på arbetsplatsen och på andra platser, förväntar vi oss inte att internettrafiken kommer att sakta ner till den nivå som en gång ansågs vara ”normal”.

Med ökande internettrafik följer också en ökning i DNS-förfrågningar som dirigerar nätanvändare till sina destinationer, vilket gör DNS till ett ännu attraktivare mål för cyberbrottslingar. DNS är tveklöst den grundläggande affärskritiska nätinfrastrukturen för alla företag. E-post, webbplatser, autentisering, virtuella privata nätverksanslutningar och IP-telefoni är alla beroende av DNS – som också kallas telefonkatalogen för internet som kartlägger trafik – för att kunna fungera.

De tre största DNS-hoten inkluderar DNS-cacheförgiftning, skadeprogram och distribuerade överbelastningsattacker[ii], och marknaden för DNS-säkerhet förväntas nästan fördubblas från 1,2 miljarder USD 2021 till 2,3 miljarder USD 2028[iii]. Det är en ständig kamp för företag att bygga upp säkerheten och motståndskraften i sin infrastruktur så att de kan ligga steget före hoten. Det kan göras på två olika sätt: dels genom att bygga in redundans i den befintliga infrastrukturen via en robust DNS-tjänst på företagsnivå, med inbyggda säkerhetskontroller för att kunna motstå växande attackvektorer, dels genom att lägga till ytterligare infrastruktur för att skapa mer redundans. Hittills har organisationer varit tvungna att anlita två separata DNS-leverantörer för att skapa redundans genom att ha både en primär och en sekundär DNS-leverantör.

Ultimate DNS: Nu kan en organisation uppnå sina mål för affärskontinuitetsplanering och katastrofåterställning samtidigt som man får exceptionellt värde och en enda kontaktpunkt.

I samarbete med Vercara (tidigare känt som Neustar Security Services) utformade CSC sitt Ultimate DNS för att uppfylla växande företagsbehov. Det kombinerar alla de funktioner en organisation behöver för DNS-hantering, tillsammans med sömlös integration av deras DNS- och domänportfölj, CNAME flattening (Alias-poster) samt alternativ för DNS-säkerhetstillägg (DNSSEC), geolokalisering, balanserad belastningsutjämning och automatisk felöverlämning. Ultimate DNS har också ytterligare redundans genom ett andra globalt DNS-anycast-nätverk via ett användargränssnitt i aktiv-aktiv konfiguration, på infrastruktur av världsklass och med branschens bästa drifttidsresultat.

DNS är ett komplext system som ständigt är i riskzonen för dålig hantering och attacker från tredje part. Det byggdes helt enkelt inte med säkerhet i åtanke, och det är därför som branschanalytiker och statliga cybersäkerhetsmyndigheter rekommenderar organisationer att förbättra sin DNS-säkerhet, redundans och tillgänglighet för att kunna säkerställa sin affärskontinuitet och katastrofåterställning.

Kontakta oss för att ta reda på mer om hur Ultimate DNS kan hjälpa er att hantera ert DNS-nätverk.


[i] oecd.org/coronavirus/policy-responses/keeping-the-internet-up-and-running-in-times-of-crisis-4017c4c9/

[ii] efficientip.com/wp-content/uploads/2021/06/2021-IDC-DNS-Threat-Report-Infobrief-final_compressed.pdf

[iii] sg.news.yahoo.com/dns-security-software-market-forecast-134200437.html