Fyra viktiga lärdomar från 2023

Fyra viktiga lärdomar från 2023

Nu är det den tiden på året igen! Det är dags att sammanfatta lärdomar och ögonblick att komma ihåg. 2023 var ett viralt år: Time Magazine utsåg Taylor Swift till årets person, Beyoncé omdefinierade popkulturen igen med sin ”The Renaissance Tour” och filmen med störst intäkter 2023 var ”Barbie”. Vad har de gemensamt?

Domännamn.

Vi har sammanfattat våra fyra viktigaste lärdomar från det senaste året för att fortsätta vägleda din globala strategi för domänsäkerhet under det nya året.

1. Domänsäkerhetsrapport 2023

CSC har legat i framkant när det gäller rapportering av domänsäkerhetsstrategier för Forbes Global 2000-företag varje år under de senaste fyra åren. 2023 gav en tydlig lärdom om domänsäkerhet. Läs om hur hackade eller kapade domäner, illvilliga domänregistreringar (homoglyfer) och kapade subdomäner är tre ingångar till dussintals olika it-attacker.

2. Automatisering av digitala certifikat 

Tidigare i år presenterade Google® sin handlingsplan ”Moving Forward, Together” med avsikt att minska den maximala giltigheten för allmänt tillgängliga TLS-certifikat (Transport Layer Security), även kallade SSL-certifikat (Secure Sockets Layer), från 398 till 90 dagar. Även om kortare certifikatlivscykler innebär ökad säkerhet, flexibilitet och ansvarsmöjligheter kan det innebära vissa utmaningar för företag, särskilt de med omfattande webbnärvaro. Mer än 80 % av deltagarna i vårt senaste webbseminarium om hantering av digitala certifikat sa att de var riktigt bekymrade över det här! Lär dig att automatisera nu för att undvika onödiga risker.

3. Framväxten av .AI

83 % av företagen anser att artificiell intelligens (AI) har hög prioritet i deras affärsstrategi. Populariteten har inneburit en ökning för toppdomänen ”.AI” – ta tillfället i akt att bygga en försvarsstrategi och marknadsföra dina AI-relaterade tjänster. CSC analyserade de 100 största globala teknikföretagen för att se om deras varumärke hade registrerats under toppdomänen ”.AI” – 63 % ägdes av tredje parter. Har du minskat hoten genom att registrera din .AI-domän?

4. Sårbarheten med subdomäner

CSC analyserade över 6 miljoner DNS-records från vår databas och filtrerade sedan uppsättningen till cirka 440 000 DNS-records genom att titta på A och CNAME-records som pekar på molninfrastrukturer där det finns risk för intrång genom subdomänskapning. Vi gjorde det för att förstå aktuell status för företags subdomänshantering. Hämta vår rapport för att få mer information om hur många företag som är i riskzonen för subdomänskapning.


Registrera dig för vår blogg för att få de senaste nyheterna om bästa metoder för hantering av företagsdomännamn, rapporter, inbjudningar till evenemang och mycket mer.