Going Phishing: Motverka bedrägeriförsök

Going Phishing: Motverka bedrägeriförsök

Phishing är på frammarsch, och man kan nog påstå att ökningen har påskyndats av covid-19-pandemin. Lockdown-åtgärderna på grund av covid-19 har gjort oss mer beroende än någonsin av internet. Liksom de flesta större världshändelser har pandemin skapat en miljö där illasinnade aktörer kan utnyttja en rad covid-19-relaterade krokar för att begå cyberbrott och bedrägerier och utnyttja människors sårbarheter för att tjäna snabba pengar.

Statistik från APWG visar att phishing nådde rekordhöga nivåer i juli 2021, med mer än en kvarts miljon attacker under en enda månad, och att antalet attacker under 2021 var dubbelt så många som i början av 2020. Mellan första och tredje kvartalet 2021 ökade antalet varumärken som utsattes för phishing-attacker med 75 %.

Phishing är ofta en inkörsport för att infiltrera system och initiera större och allvarligare attacker, inklusive attacker med skadeprogram och ransomware, kapning av domännamnssystem (DNS) och så vidare.

Läs hela artikeln av CSC:s Elliott Champion och Fernando Cevallos för att ta reda på mer om riskerna som phishing innebär för organisationer av alla storlekar, plus rekommendationer om bästa praxis för att bekämpa bedrägerier online.

Läs ”Going phishing: motverka bedrägeriförsök” >>

Tillskrivning: Detta är ett utdrag ur 2022 års utgåva av WTR:s Anti-counterfeiting and Online Brand Enforcement: Global Guide 2022. Hela publikationen finns tillgänglig här.